Orwellistán se krapet odkládá.

 


Covid pasy se zatím nekonají. Aspoň v našich končinách, kde to poslanci ve středu odmítli projednat v legislativní nouzi. On je tedy Evropský parlament schválil, jakýsi jednotný Certifikát potvrzující bezinfekčnost, který by pro přeshraniční cesty uznávaly všechny státy Unie.

Tedy. Ono náš stát Certifikáty o očkování vydává, ovšem na základě mimořádného opatření. A na tomto základě sbírá stát data o očkování, což nemusí být ale natrvalo. Vojtěch to nechtěl jen dočasně, nýbrž to chtěl prosadit rovnou do zákona. Takže novelou zákona o ochraně veřejného zdraví. A tam už bychom se toho nezbavili, a čert ví k čemu všemu by to do budoucna mohlo sloužit. A co by se tam přidávalo etc. Proto také proběhly protesty.


Občané dvou kategorií


Před rokem byly zmíňky o Covid pasu označovány za hoax. A vida vida, dnes jsou realitou. Ovšem pojďme k celé podstatě názvu tohoto odstavce. Tady dochází obecně, ať už nějaký Certifikát nazýváme jakkoliv, a tedy i ten pro domácí použití, ku zřejmé diskriminaci. Zdraví jedinci, kteří neprodělali Covid a z nějakého důvodu se nechtějí nechat očkovat, tak se stávají občany druhé kategorie. Všude slyšíme, jak je očkování dobrovolné. Pod dobrovolností si ovšem představuji něco úplně jiného. Rozhodně ne fakt, že když se člověk svobodně rozhodne se neočkovat, pak bude uzorpován na svých právech svobodného občana.

Všech výhod, a v podstatě jsou to jen práva zakotvená v Ústavě, mohou využívat jen privilegovaní, tedy ti očkovaní předně. Tady musím zdůraznit, že Já osobně očkován jsem, bylo to ovšem mé svobodné rozhodnutí, nepodmíněné získáním výhod. Rozdělování společnosti na kategorie je prostě špatně. Nucení lidí, aby se nechali očkoval neprověřenými vakcínami, a tím se zařadili do privilegované skupiny, je odporně špatně. Mně se to prostě neskutečně zajídá.



A co rovnou čipy?


Velký bratr tě sleduje! Nechtějí rovnou čipy, kde bude uvedeno kolikrát za den chodíme na záchod, nebo třeba jestli jsem singl nebo mám patnerku? Kompletně celý zdravotní stav i info od zubaře? Kdy jsem naposledy byl v kině a kolik jsem nechal dýško v restauraci? Pro kolektivní imunitu budeme muset používat kolektivní myšlení? Ti, kteří se nepodřídí, budou vyloučeni?

Říkáte si nyní, že přeháním? Opravdu? Ono už tak jsme sledováni na každém kroku. Ale pořád je možné neplatit kartou ale keš, nechat doma mobil a svobodně vyrazit na koncert, do kina, do hospody. Jistě, jsou tu všudypřítomné kamery, ale i tak si velkou část svobody a soukromí můžeme ještě stále dopřát. Ale ty snahy o totální totalitu tu jsou. A těm je třeba se bránit, páč v určitém bodě už bude pozdě.



Včera konspirace, dnes realita.


Byli jsme přesvědčování, že Covid je ryze přírodní, že zcela přirozenou cestou došlo k přenosu ze zvířete na lidi. Ti, kteří pochybovali a dovolili si byť jen naznačit, že by mohl být uměle vytvořený v nějaké laboratoři, tak ti byli dehonestováni, označováni za konspirátory a kdesi cosi. A hle hle, odhalení e-mailové korespondence Anthony Fauciho najednou přineslo jiný vhled. Hovoří se o tom na mainstreamových mediích, Facebook dokonce přestal mazat příspěvky, kde se o umělé výrobě viru psalo.



Očkování kvůli zdraví nebo kvůli výhodám?


Určitě znáte ze svého okolí obojí. Jsou lidé, kteří se nechali očkovat proto, že se tím chtěli vyhnout případným vážným komplikacím spojeným s Covidem. Tedy mysleli předně na své zdraví a na svůj život. Pak je tu ovšem i početná skupina občanů, kteří se nechali očkovat jen proto, aby měli klid a výhody. Klid v práci, bez neustálého testování, výhody v podobě letní dovolené u moře a bezproblémových návštěv hospody, kuturních akcí a jiných radovánek.

Pro jistotu ještě jednou zopakuji, že Já osobně jsem očkovaný. A přidám, že rozhodně nejsem zastáncem konspiračních teorií v obecném duchu. Nebudu tento článek už dále natahovat, i když bych toho na srdečním svalu ještě mnohé měl. Zakončím to tedy takto: Lidé bděte! Se svobodou je to jako se ženou, která je či není těhotná, nic mezi tím neexistuje. Stejně tak je určitý bod, ve kterém se obojí nedá vrátit! Pamatujte na to.


Anděl Azazel



P.S. V příštím článku slibuji, že se budu věnovat filosofičtějšímu tématu. Pár takových článků jsem tu už vyplodil. Ale s tímhle jsem si nemohl pomoci, to nenapsat. Bylo to silnější než Já. Nu, né nebylo, Já mám dost silnou sebevládu, prostě jsem cítil, že to vypolodit musím.


(Podcastovou podobu články v reprodukci Archivářky, plus rozšíření článku si poslechněte buď zde na Arše X v menu Podcast z vloženého přehrávače, anebo na vašich oblíbených službách a aplikacích)

Komentáře

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Znovu a lépe...

      Hezký a výstižně řečeno.

      Je to přeci dobrovolné, že?

      A vůbec se teoreticky nespoléhá na fakt, že spousta lidí se I PŘESTO nakonec nechá zmasírovat tím, že jejich bližní, nebo respektive většina dotyčných, se rozhodli jinak? :)

      Jistěže ne, jak jinak.

      Že se lidé, co důvěřují své imunitě, teď musí trápit potenciálem toho, čemu budou muset čelit (z hlediska soukromého i profesního), když se naočkovat nenechají.

      A jestli jim vůbec zbudou nějaké SCHŮDNÉ možnosti. A nakonec se chtě nechtě budou muset smířit s vizí toho, že jim ve finále nezbude nic jiného, než se v rámci veškerého nátlaku okolí nechat rovněž naočkovat.

      Je to bez debat téma k zamyšlení.

      Archivářka~

      Vymazat
    2. Ano, tímto článkem nesleduji nic jiného, než aby lidé přemýšleli. Nechce se mi používat výraz "kritické myšlení", páč mnozí kdo ho používají toho nejsou schopni, tak ho radši také nepoužiji, abych třeba nebyl jen za pozéra :D. Rozhodně nechci nikomu nic vnucovat, nikoho přesvědčovat o těch svých "pravdách" (jak to vidím všude kolem), neříkám co je dobře a co špatně, nevím co je ta nejsprávnější cesta. Jen ty cesty, které začínají převládat a sílit a nabobtnávat, tak z těch mám silné obavy. Nu

      A-A

      Vymazat

Okomentovat