Kozel doočkován. A příště zase ať je na výběr.

 

AstraZeneca očkovací kartička

Kozel na prvního máje dostal do pravého ramena první dávku vektorové vakcíny od firmy AstraZeneca. Dnes do stejného ramena nafasoval druhou. A má to komplet. Obdržel Certifikát EU COVID-19, tedy tzv. Covid pas. A stal se občanem první kategorie.


Ano, i když nijak povznášející pocit z toho nemá, tedy z toho, že jsou tu mnozí lidé pod ním, občané druhé kategorie, tzv. podlidi. To je ale hnusný výraz, což? Napsal jsem ho záměrně, aby to vyniklo. Ono to totiž vůbec nedává smysl, když kupříkladu zdravý vitální jedinec, jenž neprodělal Covid a nenechal se očkovat, páč se tak svobodně rozhodl, je podčlověkem. A polomrzák Kozel oproti tomuto podčlověku má teď řadu výhod. Už jsem o tom psal, tak to nebudu opakovat a vypisovat.

 

Certifikát EU COVID-19

 

Možnosti výběru


Kozel má velmi rád, když si může vybrat z několika možností. Tedy aspoň minimálně ze dvou, páč výběr z jedné možnosti není žádným výběrem, že.. ovšemže. Kozel také od samého začátku obměňuje své postoje, dle nových informací a jeho úvah. Původně se nechtěl nechat očkovat vůbec, aby došel posléze k rozhodnutí, že to riskne. A teď je rád, že byl naočkovaný právě vakcinou AstraZeneca, ač původně ji vyhodnocoval jako nejslabší.

Jenže Astra je klasická vektorová vakcína. Stejně jako ruský Sputnik V. Kozel není žádný vakcinolog ani podobný odborník (těch je všude kolem spousty, těch "rádoby"), ovšem jeho naprosto neodborný hlas mu našeptává - na ty mRNA vakcíny pozor. Už jenom proto, že tento typ vakcín třeba ještě v minulosti nebyl nikdy vyzkoušen, na rozdíl od vektorových, kde tato technologie byla použita kupříkladu u vakcíny proti Ebole.

Každopádně, pokud by v budoucnu bylo třeba nějaké další přeočkování, ať už z jakéhokoliv důvodu (konec ochrany, nové mutace etc.), pak by bylo vhodné mít na výběr. Vakcín v té době již bude dostatek, každý občan by tedy měl mít možnost si zvolit, kterou látkou se nechá přeočkovat. A jakým typem, tedy vektorovou vakcínou, mRNA vakcínou, či tou bílkovinovou (to jsou ty čínské).

Kozel by osobně rád zůstal u VEKTORU, holt konzerva, nu. A zkusil pro změnu buď Johnson & Johnson (výhoda: pouze jednodávková) nebo Sputnik (výhoda: vyšší účinnost)


Anděl Azazel


Komentáře