Březen - Měsíc dvou svátků.

 

March - Březen

Březen je měsíc čtenářů. Neradujte se ale příliš, že by šlo o vás, čtenáře mých blogových a jiných výtrusů. Dříve se to jmenovalo "Březen - měsíc knihy", z čehož je patrné oč předně kráčí. A v letech 1998 až 2008 jsme tu též měli "Březen - měsíc internetu". Ano, to bylo v dobách, kdy ještě nebyl tak rozšířen. Mimochodem vy odrostlejší, pamtujete ještě internetové kavárny? Nu, a internet byl též k mání v knihovnách, že.. ovšemže.

Nyní už pojďme k meritu věci. Tedy k tomu o čem tento článek bude. Jakéže to ty dva svátky mám na mysli? No přeci ty své. Jmeniny. Ano, v měsíci březnu slavím ony jmeniny dvojí, jednou u mého civilního křestního jména, druhak u křestního jména z mého pseudonymu. Miroslav a Anděl.

Anděl - svátek 11.3.


Původ jména Anděl je řecký a jeho významem jest "nebeský posel". Já jsem ale anděl/Anděl padlý, Já mám své poslání zde na Zemi. Existují i další podoby tohoto jména, jako třeba Andělín, Anďa či Anděloslav (tohle poslední by se mi i líbilo :D). Ovšem jak je známo, Já se vlastně nenechávám oslovovat tímto křestním jménem, takže ani Anděl mi defacto nikdo neříká. Jsem prostě Azazel nebo Aza.

Anděl - v numerologii číslo 9


Osobním číslem jména Anděl je devět - Génius. Devítka je člověk, který podvědomě cítí a ví, kde hledat odpovědi na všechny otázky. Musí si ale zvolit, zda li chce být materialista a zbohatnout, anebo hledat duchovní pravdy a zříci se světské slávy. Když si ujasní, co vlastně chce, pak se vše postupně stane přesně podle jeho přání. Devítky jsou předurčeny k úspěchu, jen se musí rozhodnout a využít své vnitřní zdroje, tedy svou intuici, podvědomí, rychlý odhad jiných a dar předvídat budoucnost. Pak, když už budou připraveni, do cesty se jim dostanou nabídky, možnosti a šance, které jim stačí pouze využít a dosáhnou to, po čem zatoužily. 



Mimochodem, jak jsem zjistil, tak údajně nově od roku 2011 se snad může slavit i 7. listopadu. Uf, to ovšem v tento den proběhla Velká říjnová socialistická revoluce. Takže, Já zůstanu raději u toho března :D 



Miroslav - svátek 6. března


Jméno Miroslav je zcela jasně a jednoznačně původu slovanského. Co se týče významu, tak se zásadně stavím k výkladu, že se jedná o člověka jenž jest "oslavovatelem světa", neb ve staročeštině znamenalo slovo "mír" nejen absenci války, nýbrž i svět. Varintami jména Miroslav je Míra, Mirek či Mirda.

Miroslav - v numerologii číslo 1


Jednička je typickým vůdcem, její schopnosti jsou výjimečné a umí se v každém prostředí dostat do popředí. Vždy kolísá mezi dobrem a zlem, tedy dokáže být dokonalým člověkem, který má pevné mravní zásady, stejně tak ale umí být i zločincem. V lásce potřebuje vášnivého a smyslného partnera, který by jí pomohl najít klid a vyrovnanost. Potřebuje lásku a upřímnost, ale nevyžaduje časté projevování citů. Hodně dává, ale požaduje vždy rovnocenné jednání a přímý rozhovor. Krom jiných znamení, je jméno Miroslav vhodné pro kozorohy, takže to sedí dokonale. Dobře mi rodičové vybrali.



Ano, ano, i zde bude "mimochodem". Záměrně jsem nenapsal jednu z variant jména Miroslav, tedy zdrobnělinu Mireček. Kdo mě trochu zná, tak ví, že tuto zdrobnělinu svého jména naprosto totálně a absolutně nesnáším. Jednak se ke mně vůbec nehodí, druhak obecně nemám rád zdrobnělinky, a také mi vždy Mireček asociuje onoho afričana z Básníků co chodil za Vendulkou utěšitelkou. Shrnuto podtrženo, pokud mě nechcete optavdu naštvat, pak jméno Mireček nejen nepoužívejte, ale opovažte se na něj byť jen pomyslet :D



Dva mé březnové svátky - Závěr


Někdo má a někdo nemá. Někdo tvoří a jiný boří. A kdo nemá ani v apatyce nekoupí. Většina lidí má jeden svátek, a někdo jako Já má dva. Závidíte? Záviďte, hlavně se neciťte provinile. Jistě, všichni vám říkali, že závist je špatná. Ale přemýšleli jste nad tím někdy, zda li tomu tak opravdu musí být? Neexistují případy, kdy je naopak prospěšná? Ale jistě že existují. Závist je motivačními silou ctižádosti, a bez ctižádosti by se těžko dalo dosáhnout něčeho významného. Ale tady ani závisti netřeba, a pokud ano, tak se jí motivujte a učiňte si také vícero svátků, neb "Dělej co chceš nechť je Zákonem". To není nic anarchistického, to je Crowley.



Anděl Azazel



Článek publikován souběžně na blozích Xglosy.eu a Archa X.

 

 

Komentáře