O medvědovi

 

Medvěd

Vždy po určité delší době někoho napadne, že právě nastal ten správný čas srazit ruského medvěda na kolena. Kupříkladu takový Napoleon zmobilizoval téměř celou Evropu proti Ruské říši. Anebo Hitler, ten zase napadl a podmanil si většinu zemí EU a následně se vrhl i s jejich (byť u některých nedobrovolnou) pomocí na medvěda. Nyní zase USA vytvořily koalici téměř všech Evropanů a vedou na Ukrajině zástupnou válku s Ruskem.

Pokaždé když se někdo snaží ruského medvěda dostat na kolena, ukáže se to nakonec jako věru blbý nápad. Ruský medvěd úplně vždy na počátku vypadá, že má právě obobí zimního spánku. Ale poté se pokaždé probere, nu a pak žene Napoleona až do Paříže a Hitlera do Berlína. V současnosti to nebude jiné, jen je otázka, koho a kam až požene.

Anděl Azazel

Úvodní obrázek: Pixabay



Dva Bonusy - Přísloví a písnička


Srbské přísloví

Není tajemstvím, že Srbsko a Srbové mají blízko k Rusku, vnitřně emočně. Mají také jedno úžasné přísloví obecně ohledně války..

,,Ve válce dají politici munici, bohatí jídlo a chudí svoje děti. Po válce politici uklidí munici, bohatí získají ještě více jídla a chudí jdou hledat hroby svých dětí."

Písnička

Nu, a na úplný závěr, a jako druhý Bonus, si dáme písničku. Bude taky o válce. Song pochází z roku 1975 od skupiny Synkopy 61, a nese prostinký a příznačný název "Válka je vůl"

Napsal si někdo na starej kůl
prostinkej nápis: Válka je vůl!
Před kůlem stojím, čepici smekám,
v očích mám slzy a pak si klekám,
modlím se za ty, kteří ten kůl
nevidí a nečtou, že válka je vůl.


 



Komentáře

Okomentovat