1984. Nebudeme držet huby. Zatím to ještě jde.

 

George Orwell 1984

Sociální síť Twitter trvale zablokovala Donalda Trumpa. Jenže tady už vůbec nejde o Donalda. Přes 35 000 konzervativně smýšlejících lidí bylo údajně na Twitteru smazáno. Viděl jsem to nazývat "Nocí dlouhých nožů". Ale tím to zdaleka nekončí.

Mnoho konzervativců se tedy přesunulo na konkurenční síť Parler, které začaly raketově narůstat počty uživatelů. A co na to technologické společnosti? V Google Storu a už ani Apple Storu aplikaci Parler nenajdete. A takový Amazon navíc hrozí vypnutím serverů Parleru.

Pokrytectví technologických gigantů se ukazuje v celé své nahotě  "Nelíbí se vám naše pravidla? Nelíbí se vám naše zásady komunity? Tak si založte vlastní sociální sít". Jenže. Jenže když to uděláte, tak vám tu sociální síť budou chtít zablokovat. A mimochodem, víte že CNN požádala šest hlavních providerů kabelového vysílání, aby nadále nepřenášely signál konkurenční  FOX News?

 

Porušila zásady komunity

 

Na Twitter někteří lidé píší i toto (nebudu uvádět jména, nechám ty tweety anonymní):

Trumpovi zablokovali Twitter, Parler smazali z Google play, na redditu smazali diskuzní vlákna s Trumpem... Uvědomují si, že tímto akorát podněcují násilí a vyvolají tím občanskou válku? Protože těch 75 milionů voličů Trumpa si to prostě líbit nenechá

Twitter zablokoval Trumpa.
O dvě hodiny později si Trump zřídil účet na síti Parler
Za další 1 hodinu Google odstranil Parler z Android Play Store a Apple pohrozil týmž na iPhonech.

Dnes jsem si založil účet na Parler jako zálohu, až budu v jednom z dalších kol čistek také vaporizován. Ale jelikož už Amazon dal najevo, že chce vypnout Parlerovy servery, tak tam asi skončím dřív než tady.
Za dobře koordinovanou čistku si autoři zaslouží razítko s Trockým.

 

Ještě si pořád někdo myslí, že tu jde o Trumpa?

Před Orwellem za Orwellem nikdo nesmí stát, nebo nebudu hrát. Už jdu.

Jedna dvě Orwell jde, Orwell si jde pro tebe.



Pojďme se nyní podívat do zdejších končin. "Nejsme děti" toto skandování provázelo v době Sametové revoluce projev Miroslava Štěpána, jakožto vedoucího tajemníka Městského výboru KSČ v Praze, který hovořil ku studenstvu. "Nejsme děti" dnes ovšem hřímají ve videoklipu Blanický manifest fotříci, ano starouškové otcové od rodin. František Černý z Čechomoru, Pepa Vojtek od Kabátů, Divokej Bill Václav Bláha, Roman "IZZI" Izaiáš z Dogy, Protheus z Dymytry a samozřejmě Dan Landa.



 

 A co vy? Budete či nebudete držet huby?

Anebo si zahrajete na schovku? Budete se schovávat ve svých ulitách? A kdo koho potom zapiká?

Před Orwellem za Orwellem nikdo nesmí stát, nebo nebudu hrát. Už jdu.



Anděl Azazel

 

 

 

Komentáře